Závesy ako dizajnový nástroj ovplyvňujúci celkový dojem z miestnosti

Závesy ako dizajnový nástroj ovplyvňujúci celkový dojem z miestnosti

Výber interiérových závesov je oveľa dôležitejší ako si dokážeme predstaviť. Vybrať si látku, ktorá sa nám páči a dúfať, že bude v našej izbe vyzerať očarujúco, to teda nestačí. Existuje niekoľko malých faktorov, ktoré je veľmi  potrebné zohľadniť pri ich výbere.

 

Prvým faktorom je:

FUNKCIA

Je potrebné mať na pamäti, že funkcia závesov je na prvom mieste. Pred samotným výberom ideálnych závesov je preto dôležité  uvedomiť si, aký je ich hlavný účel a prečo ich chceme. Ak je cieľ čisto dekoratívny, hlavným faktorov bude ich štýl. Pre súkromie budú vhodné tieniace závesy, ktoré zakryjú okno a zabránia zvedavým pohľadom.

 

Druhým faktorom je:

VÝŠKA

Výška závesu je niečo, s čím mnohí ľudia zápasia. Zásadnou vecou, ​​ktorú je potrebné zvážiť pri vešaní závesov je miesto, kde by mali alebo nemali dopadnúť na podlahu. Ideálne je nechať závesy vznášať sa. To znamená, že sa závesy vznášajú tesne nad podlahou, vďaka čomu budú pôsobiť čisto a elegantne.

Tip: Čím vyššie sú závesy závesné, tým vyššie bude pôsobiť strop, a tak sa vytvorí ilúzia väčšej miestnosti.

 

Tretím faktorom je:

FARBA A VZOR

Farbu závesov treba vyberať podľa množstva svetla, ktoré chceme do miestnosti vpustiť a atmosféry, ktorú chceme v miestnosti vytvoriť. Farba a vzor by mali byť v ideálnom prípade v súlade so zvyškom nábytku. Môžeme si vybrať závesy, ktoré ladia s dekorom miestnosti alebo s ním kontrastujú.

Pre príjemný vzhľad sú vhodné závesy vo farbe, ktorá dopĺňa odtieň stien. Pri výbere vzorovanej látky dbajte na to, aby vyzerala dobre, keď sú závesy otvorené aj zatvorené.

Tip: Do obývačky si vyberte svetlé vzory, ktoré prepúšťajú svetlo a vytvárajú prirodzený svieži vzhľad.

Vaša Venorika :)