Ako si vybrať koberec do kancelárie

Prekvapený? Niet divu, že dizajnéri radi začlenia do svojho pracovného priestoru klasický bytový dekoračný prvok. Štýlové moderné koberce úspešne dopĺňajú interiér, demonštrujú návštevníkom vkus a finančnú spoľahlivosť spoločnosti. Koberce v kancelárii - prečo a ktoré sú potrebné? 

Moderný koberec v kancelárii - funkčné úlohy

Absorpcia hluku. Syntetické koberce s hustým vlasom majú koeficient absorpcie hluku až 0,70, na úrovni obľúbených akustických panelov. Koberec na dlaždiciach, kamenine, lamináte alebo plastoch odolných voči opotrebovaniu pohlcuje zvukové vlny a minimalizuje ozveny. Zvyšuje sa efektivita zamestnancov.

Zvuková izolácia. Koberec tlmí zvukové vlny. V susedných izbách nie je počuť žiadny rozhovor, zhora tlmí zvuk krokov.

Zónovanie. Hybridné kancelárie a formát open space vyžadujú vizuálne zónovanie priestoru: čakacie, prijímacie, rokovacie, VIP a relaxačné priestory. Farba, tvar, štruktúra koberca v súprave s príslušným nábytkom bez ďalších ukazovateľov demonštruje určitý účel časti miestnosti.

Bezpečnosť. Klzký mramor a porcelánový kameninový tovar môžu viesť k zraneniu, čo predstavuje potenciálne náklady pre spoločnosť: pn zamestnancov, odškodnenie návštevníkov. Koberec s nízkou vrstvou a protišmykovým podkladom je jednoduchým a elegantným riešením.

Aké moderné koberce si vybrať do kancelárie

Optimálne modely vyrobené z polyesteru a iných polyesterových vlákien: neboja sa vlhkosti, plesní a molí, nehnijú, sú hypoalergénne, vhodné na podlahové kúrenie. Z takéhoto povlaku je ľahké odstrániť škvrny od kávy alebo nečistoty. Koberce s vlasom 7-12 mm sa ľahko čistia vysávačom, neprekážajú pri chôdzi v topánkach na vysokom opätku. V oddychovej zóne je prípustný útulný huňatý do 15 mm alebo reliéfny vzor.

Vyberte si moderný koberec v katalógu Dekor Studio podľa funkčného účelu oblasti a celkového dizajnu miestnosti:

  • okrúhle koberce z kolekcie SOFTSINE a ART sú vhodné pre zákaznícke miesta v banke alebo poisťovni, „kapsuly ticha“, kancelárske minikaviarne;
  • Turecké MISTA a NOA majú základ zo silnej juty, imitujú mramor a mozaiku, ladia s dekorom prijímacích miestností v štýle minimalizmu;
  • tropické potlače kolekcie Garden sú vhodné do zimnej záhrady, kancelárie výrobcu eko produktov;
  • achromatická paleta TIMLESS a vintage PLATIN dokonale dopĺňa ultramodernú výkonnú kanceláriu.

Kancelárie vyzerajú štýlovo s kobercami z kolekcie SUMATRA a HOME Art, ktoré farebne a vzorovo ladia so stenovými akustickými panelmi. Takto vyzdobené rokovacie a školiace plochy nadobúdajú osobitý charakter a napĺňajú energiou.