Ušetríme na kúrení: zvolíme syntetickú deku – pléd

Je príjemnejšie stráviť večer pred televízorom alebo na terase v útulnom kokóne z nadýchanej deky. Kupujúci si čoraz častejšie vyberajú nadýchané deky vyrobené zo syntetických materiálov pre domácnosť, letnú chatu alebo vidiecky výlet. Prečo je syntetika lepšia ako prírodná vlna a ako si vybrať novú domácu deku.

Syntetika VS vlna: 5:0 v prospech prikrývky z polyesteru, mikrovlákna alebo akrylu

  1. Prírodná vlna je produkt organického pôvodu. Mole, roztoče, baktérie spôsobujúce choroby ho majú veľmi radi. Alergia na vlnu je jednou z najrozšírenejších na svete. Syntetické vlákna nehromadia mikroorganizmy, ktoré vyvolávajú alergie.
  2. Prírodná vlna sa rozpadá na mikrovlákna, rýchlo sa stenčuje, na tkanine vznikajú chumáče vlny, miesta s tenkými vláknami a diery. Samotná syntetika je mikrovlákno, hrúbka mikrovlákna je 1/100 ľudského vlasu, 1 cm² látky obsahuje viac ako 100 000 najjemnejších nití. Materiál si zachováva svoju príťažlivosť po mnoho rokov.
  3. Schopnosť udržať teplo v umelej kožušine je 2-3 krát vyššia ako u prírodnej kožušiny. Stačí sa zabaliť do deky a milióny mikrovlákien vytvoria spoľahlivý plášť, ktorý udrží teplo vo vnútri. V nadýchaných prikrývkach dosahuje dĺžka vlasu 40 mm, ale nevyhráva dĺžka vlasu, ale hustota vlákien na cm².
  4. Veci vyrobené z prírodnej vlny po vypraní rýchlo strácajú svoj atraktívny vzhľad. Umelá kožušina je odolná voči opotrebovaniu, odoláva teplotám do 130ºС, nedeformuje sa, nezmenšuje sa po praní v práčke pri t30ºС.
  5. Hmotnosť vlnenej prikrývky je 4-7 krát väčšia ako pri rovnakej veľkosti akrylovej alebo mikrovláknovej prikrývky.

Ako si vybrať veľkosť deky

Deka z akrylu alebo mikrovlákna je multifunkčná - klasická deka, pléd, dekoračný poťah na posteľ, pohovku alebo kreslo. Vypočítajte veľkosť na základe rozmerov matraca postele alebo pohovky: šírka a dĺžka + výška matraca. Najbežnejšie formáty luxusných prikrývok z mikrovlákna, embosovaného polyesteru a jemného akrylu sa pohybujú v rozmedzí 150-200 cm na šírku, 200-240 na dĺžku.

Príjemné bonusy pri kúpe nadýchanej deky

Každá nadýchaná deka je investíciou do útulnosti a pohodlia na dlhé roky. Kvalitná deka:

  • nemení sa, zachováva sýtosť farieb;
  • dobre sa zahrieva pri prechladnutí, chráni pred prievanom;
  • pomáha znižovať náklady na vykurovanie.

Venujte pozornosť darčekovým plyšovým dekám z polyesteru s reliéfnym vzorom z kolekcie Suleo: sýte farby drahých kameňov, na výber dva formáty 150x200 cm, 200x220 cm + dve obliečky na vankúše. Darčekové detské deky 75x100 cm, doplnené o milého plyšáka, krásne zabalené.