Praktické závesy pre altánky

Použitie vonkajších závesov v altánku alebo na verande umožňuje nielen vytvoriť esteticky atraktívny priestor v interiéri, ale tiež dodať priestoru pohodlie a útulnosť. Na modernom trhu nájdete veľa zaujímavých možností, medzi ktorými je ľahké vybrať si najvhodnejšiu možnosť pre konkrétny štýl.

Aké typy závesov sa najčastejšie používajú v altánkoch?

Všetky typy závesov pre verandy a altánky možno schematicky rozdeliť do kategórií, ktoré sa líšia konštrukčnými prvkami a materiálmi použitými na ich výrobu.

V závislosti od konštrukčných prvkov je možné rozlíšiť tieto typy záclon:

  1. Rolovacie. Záves sa ľahko zroluje do rolky a nezaberie veľa miesta v miestnosti. Umožňuje chrániť interiér pred priamym slnečným žiarením. Závesy majú v podstate priesvitný vzhľad, vytvárajú tieň na verande, zabraňujú nadmernému prehrievaniu, pričom úplne neobmedzujú prirodzený prístup slnečného žiarenia. Takéto závesy ochránia altánok pred nepriaznivými faktormi a zároveň ponechajú príležitosť pre majiteľov, aby si užili atraktívny vzhľad.
  2. Rafshtora. Moderný analóg žalúzií. Predstavuje systém na ochranu miestnosti pred svetlom, ktorý je namontovaný vonku. Charakteristické črty tohto dizajnu zahŕňajú prekážku nadmerného zahrievania v miestnosti, samotné závesy nepodliehajú deformácii, korózia sa na povrchu netvorí ani pri dlhodobom používaní.
  3. Klasické závesy do altánku. Použitie klasických závesov pre altánky je skvelou možnosťou, ak chcete dať budove úplne atraktívny vzhľad, radikálne zmeniť vzhľad a vytvoriť atmosféru pohodlia. V takom altánku bude pohodlný a relaxačný odpočinok. Klasické závesy je možné zavesiť do zasklených a neglazovaných altánkov.

Vhodnú verziu závesov si môžete objednať v internetovom obchode dekorstudios.sk za najlepšiu cenu.