Koberce do detskej izby: vyberte si správne

Detská izba pre deti každého veku je osobný priestor, ich vlastný magický svet, v ktorom sa aj obyčajné veci a predmety menia na neoddeliteľné atribúty hry. Rodičia sú v týchto veciach pragmatickejší, preto k zariadeniu interiéru detskej izby pristupujú so všetkou zodpovednosťou. Ich prioritou je funkčnosť a praktickosť. Správnym výberom koberca do detskej izby v internetovom obchode dekorstudio.sk môžete spojiť užitočné, z pohľadu rodičov a magicky potrebné podľa detí.

Všeobecné požiadavky na výber detského koberca

Ak je cieľom kúpiť koberce pre deti, potom by ste sa pri výbere produktu mali riadiť jednoduchými pravidlami.

Koberec v detskej izbe by sa mal vyberať podľa jeho použitia.

Koberce s dlhým okrajom alebo vlasom kvôli možným problémom s čistením sa nevyberajú na usporiadanie izby. Tieto koberce sú ideálne pre oddychovú časť v blízkosti lôžka. Detské koberce pri posteli môžu mať rôznu konfiguráciu (guľaté, obdĺžnikové, voľné) a motívy.

Do pracovne a/alebo na hraciu plochu sa kupujú koberce s umývateľným povrchom alebo s krátkym hustým vlasom. Ľahko sa čistia, umývajú od nečistôt, ktorým sa počas hry nedá vyhnúť.

Vyvíjacie a hracie koberce pre detskú izbu môžu byť:

  • jednostranné;
  • obojstranné.

Dizajn a motív:

  • hry a zábava (vo forme mesta s budovami a cestami, kúzelnej krajiny so zvieratami, zobrazujúcej detskú hru na skákanie);
  • vzdelávacie (matematika s číslami, anglická abeceda, mapa sveta).

Kvalita a bezpečnosť

Detské koberce musia byť potvrdené príslušnými certifikátmi. Preto je vhodné vyberať produkty od známych výrobcov. Bezpečnosť a hypoalergénnosť podložiek pre deti je dosiahnutá použitím vysoko kvalitných materiálov: akryl, polyester, polyamid.

Detské koberce musia mať protišmykovú zadnú stranu. Zvlášť opatrne by ste ich mali vyberať v miestnostiach s povlakom vo forme laminátu, parkiet.

Okraj detských kobercov by mal byť dobre ukončený. Vlasové alebo sieťové slučky by nemali vypadnúť a rýchlo sa opotrebovať.

Do detských izieb, kde bude bývať alebo sa hrať dieťa, kde sa bude hrať batoľa, je vhodné zvoliť mäkké a hrubé koberce, aby látka výrobku mohla kompenzovať prípadné nárazy a pády.

Koberce do detskej izby okrem praktickosti a funkčnosti vnesú do interiéru osobité čaro a zaručia útulnosť a komfort pobytu.