Nápady na dekoráciu stola: kreativita, aby bol váš jedálenský stôl štýlový a elegantný

Už mnoho storočí je tradíciou krásne zdobiť stoly pri rodinných jedlách. S jedlom sa zaobchádzalo s rešpektom, jedlo sa spájalo s diskusiou o dôležitých veciach, novinkách, plánoch do budúcnosti. Pomocou jednoduchých dekoračných prvkov je ľahké premeniť jedálenský stôl na rôzne udalosti, ročné obdobia a sviatky.

Viacvrstvové zloženie

Dôležité je dosiahnuť rovnováhu, spojiť funkčnosť a estetiku. V trende je duo veľkých obrusov s vodoodpudivou impregnáciou a dlhými ozdobnými cestičkami, ktoré sa dajú ľahko nahradiť na obed a večeru. Aktuálne prosté koľaje, rastlinné a etnické ornamenty. Výška dekoru – kvety vo vázach, sviečky vo svietnikoch – nebráni voľnej komunikácii pri stole.

Farby v dizajne jedálenského stola

Potrebujete zhodiť pár kíl? Na servírovanie používajte modré textílie a riad: potláča chuť do jedla. Ak je dieťa úzkostlivé a nechce jesť, dieťa zaujme dekor v oranžovej, žltej a červenej farbe, tie isté odtiene prispievajú k dobrej nálade pri raňajkách.

Dekoratéri používajú kombináciu základných a 1-2 výrazných farieb na zvýšenie efektu:

  • šedá s červenou alebo oranžovou;
  • čokoláda s jasne žltou farbou;
  • levanduľa s bielou;
  • svetložltá s bohatou mätou.

Ružová Barbie štýl sa hodí na Valentína, v ostatné dni použite elegantnú kombináciu číreho skla, váz a pohárov so striebornými trblietkami, perlou a červenými akcentmi.

Textilné a papierové obrúsky sú akcentom, ktorý sa farebne líši od pozadia v kombinácii s jednou z farieb dráhy. Ideálne je, ak sú všetky obrúsky rovnakej farby alebo pôsobia kontrastne.

Dojem z prestretia stola sa začína na prahu jedálne. Premyslený dekor stola nezabudnite doplniť vankúšmi na stoličkách, ktoré sú farebne a štruktúrne zladené.

Dekoratívne prvky

Kráľovské večere pozostávali zo stoviek položiek – od tanierov a podšálok až po viacposchodové stojany na dezerty. Moderný dekor jedálenského stola je väčšinou lakonický, každá položka má utilitárnu funkciu. Kovový lesk, transparentnosť, zrkadlá sú v trende.

Raňajky a obedové porcie doplňte ozdobným podnosom s chlebom alebo čerstvým ovocím. Zrkadlový podnos zdôrazňuje eleganciu čajových koláčikov. Nájdite skvelú súpravu riadu na korenie, ozdobte večeru jemným blikaním sviečok v skle alebo prelamovaných kovových svietnikov.