Drevené hodiny sú ideálny doplnok interiéru

Drevo je ekologický, bezpečný a obľúbený materiál. Drevo v interiéri vytvára pocit pokoja a pohodlia. Ich vzhľad je atraktívny a nespôsobuje podráždenie. Drevené hodiny sa prvýkrát objavili v 16. storočí v Anglicku a odvtedy sa udomácnili v domácnostiach po celom svete.

Vlastnosti

Nástenné hodiny v okrúhlej drevenej skrinke sú univerzálnym doplnkom, ktorý milujú dizajnéri. Kruh je klasikou medzi rôznymi formami hodín. Takéto modely sú vždy v obľúbené, sú schopné ukázať zmysel pre štýl majiteľov a dokonale zapadajú do interiéru miestnosti.

Odtieň dreva môže byť veľmi odlišný, od svetlo béžovej až po takmer čiernu. Hodiny z bieleho alebo obyčajného duba, borovice, javora, gaštanu, smrekovca či palisandru možno zaradiť medzi svetlé a do tmavých zaradiť hodiny z mahagónu, mahagónu, slivky, ebenu a iných druhov.

  1. Drevené modely v puzdre z bronzu alebo zlaté sú vhodné do miestnosti s klasickým, barokovým alebo empírovým štýlom. Stanú sa malým, ale elegantným detailom, ktorý dáva bytu sofistikovanosť, aristokraciu a vážnosť.
  2. Pre retro alebo vintage štýl sú modely vyrobené z umelo starnúceho dreva ako stvorené. Staré drevené, často vyrezávané alebo zručne zdobené hodiny, ktoré visia u vás doma, budú nielen pôsobiť starožitne, ale budú aj detailom naznačujúcim estetický vkus majiteľov.
  3. Jednoduché drevené nástenné hodiny bez dekoratívnych detailov, ale s prísnym tvarom, napríklad kruh alebo štvorec, dokonale zapadnú do miestnosti v štýle minimalizmu.
  4. Vyrezávané hodiny, zdobené pozlátením alebo inými drahými detailmi, harmonicky zapadajú do miestnosti vo viktoriánskom štýle.
  5. Drevené hodiny v rustikálnom (vidieckom) štýle pôsobia na stene pekne a uvoľnene. Zvyčajne zobrazujú vtáky, kvety alebo malé zátišia s ovocím. Môžu tiež vyzerať ako niekoľko narezaných dosiek s ciferníkom na vrchu.
  6. Drevené hodiny nestratili na obľube ani v moderných interiéroch. V súčasnosti je na výber množstvo tvarov a farieb, veľkostí a štýlov týchto mechanizmov.

Teraz sú hodiny v každom dome, hoci predtým boli považované za luxusný predmet. S ich pomocou môžete krásne vyzdobiť miestnosť, vyplniť prázdne miesto v nej. Po správnom výbere dizajnu produktu v internetovom obchode DekorStudio môžete vybrať drevené hodiny do každej miestnosti a vytvoriť tak harmonický interiér.