Ako si vybrať dekoratívne obliečky na vankúše pre rôzne štýly interiéru

Dekoratéri dokážu zmeniť náladu miestnosti jedným prízvukom: modré tóny v bielom interiéri pripomínajú Santorini. Jemné pastelové odtiene s ružami - Provence. Žartujúce srnky či svietiace snehové vločky sú predzvesťou Vianoc. Dekoračné obliečky na vankúše sú jednoduchým, lacným a veľmi efektívnym spôsobom, ako spestriť výzdobu spálne, obývačky, hotelového apartmánu alebo vonkajšej terasy.

Dekoračné obliečky na vankúše do interiéru v štýle minimalizmu

Zdržanlivé pozadie minimalistického interiéru je dizajnérmi zbožňované pre jeho mnohostrannosť: monochromatické krémové a perleťové tóny upokojujú, kontrast čiernej a bielej prebúdza energiu, tmavošedá zahaľuje a zmierňuje stres.

Majitelia minimalistického interiéru ľahko menia dekoračné obliečky na vankúše podľa nálady:

  • Odtiene lesných plodov a horkej čokolády dodávajú krémovému pozadiu miestnosti tóny bohémskeho luxusu, červené pridávajú trochu agresie, modré - relax v rezorte;
  • svetlé odtiene dodávajú tmavosivému pozadiu ľahkosť a objem, perleťové odtiene eleganciu;
  • v achromatickom interiéri bohaté farby dobre prenášajú emócie: fialová, malachit, indigo.

Reliéfny vzor rovných línií a štvorcov kolekcie dekoračných obliečok na vankúše LUZ3, SOFIA, ARIEL podporuje stručnosť dekoru. Obdĺžnikový formát 50x70 KRISTIN 1 je maximálne funkčný. 3D efekt zlatých lomených línií kintsuga na mramorovom a malachitovom pozadí je poctou japonskej filozofii.

Dekoratívne obliečky na vankúše v škandinávskom štýle

Prírodné odtiene prírody sú hlavnou črtou škandinávskeho štýlu. Svetlé farby sa používajú veľmi jemne: sviečky, vázy, miniatúrne dekoratívne prvky. Vankúš s rozmermi 40 x 40 cm je príliš veľký na jasný akcent. Optimálna monochromatická kombinácia farieb: rôzne odtiene piesku, kôry stromov, machu. Jemná hra textúr funguje dobre:

  • reliéfy z kolekcie STONE 1;
  • imitácia pleteniny z umelej kožušiny BELLO;
  • vzory pripomínajúce listy LUZ 6.

Dekoračné obliečky na vankúše v klasickom a barokovom interiéri.

Estetiku rafinovaných obývacích izieb a spální zdôrazňujú dekoratívne vankúše s veľkým kvetinovým ornamentom: florentské ľalie, versailleské prelivy hodvábu. Na dotvorenie luxusného interiéru si dizajnéri vyberajú moderné dekoračné vankúše z hypoalergénnych materiálov odolných voči opotrebovaniu v katalógu Dekor Studio:

  • tradičné objemové diamanty VELVET 37;
  • benátsky lesk BELISSA;
  • LEILA maurské ozdoby;
  • sofistikovaný zlatý vzor JTX-04 BLISS.

Loft, high-tech, wabi-sabi, Provence, etnický alebo neo-glamour - v každom interiéri sú dekoračné vankúše nevyhnutné pre pohodlie a estetickú harmóniu priestoru.