Pripravte sa na odpočinok v záhrade: výber doplnkov v roku 2023

Šuštiace listy, vôňa kvetov, zrelého ovocia a bobúľ na stole. Útulná záhradka súkromnej chaty, vidieckej reštaurácie alebo butikového hotela uvoľňuje napätie a prebúdza tvorivú fantáziu. Túto sezónu záhradní dizajnéri venujú osobitnú pozornosť atmosfére bezstarostného relaxu. Jednoduché prvky záhradnej výzdoby vytvoria aktuálny dizajn rýchlo a bez preplánovania plochy.

Závesy do altánku

Súkromný priestor, kde si môžete čítať knihu, snívať alebo si zdriemnuť po večeri. V altánku nie sú žiadne hlavné steny, nepremokavé závesy do altánku chránia pred zvedavými pohľadmi a dažďom.

Transformácia priestoru prebieha v okamihu - závesy sú prakticky uchytené, čo umožní jednoduchý pohyb pozdĺž tyče. Môžete si vybrať dĺžku závesov: 220 alebo 240 mm. Šírka: 155 mm. Výpočet počtu záclon je jednoduchý: vynásobte obvod altánku o 1,5 alebo 2 tak, aby tkanina visela v krásnych záhyboch.

Prírodné odtiene dekorácie záhradných altánkov sú v trende:

  • divoký kameň, grafit;
  • riečny a morský piesok;
  • terakota, svetlo žltá, oranžová;
  • mäta, mach, tráva, malachit.

Jednofarebné závesy sú aktuálne, dajú sa ľahko spestriť viacfarebnými stuhami - v tóne záclonovej látky alebo sýtej kontrastnej farby. Závesy s kvetinovou potlačou na začiatku obdobia kvitnutia záhrady vytvárajú ilúziu leta. Dve alebo tri sady záclon rôznych farieb tvoria rôzne dizajnové scenáre - stredomorská, škandinávska, provence, krajina, anglická záhrada.

Nepremokavé obrusy a vankúše

Nebojte sa o záhradné textílie v daždi alebo počas chladnej letnej noci. Vankúše a obrusy, vyrobené z odolnej polyesterovej tkaniny s vodoodpudivou vrstvou, si zachovajú svoj dokonalý vzhľad za každého počasia. Vo vnútri vankúšov sú polyesterovo-silikónové vlákna, nebojí sa vlhkosti a plesní. Rozmery obrusu je možné jednoducho vybrať v katalógu podľa tvaru a rozmerov stola.

Jednofarebná súprava obrusov so záhradnými altánkovými závesmi a jasnými akcentovými vankúšmi vyzerá harmonicky. V trende sú fialová, cyklámenová, marengo, oranžová, limetka.

Skladacie drevené retro lehátka

Lehátko v zloženom stave zaberá minimum miesta, je ľahké a bezpečné. Rám je vyrobený z buku, drevo je vodeodolné. Pevná tkanina odolá hmotnosti dospelého človeka, nestráca farbu na slnku, odpudzuje vodu.

Konštrukcia poskytuje tri možnosti nastavenia výšky chrbta. Lehátko je vhodné pri bazéne, v útulnom alebo slnečnom kúte záhrady. Vyberte látku tak, aby ladila so závesmi. Vaša nová záhradná výzdoba na sezónu 2023 je pripravená. Môžete si oddýchnuť.