Vyberte si moderné koberce

Kvalitný štýlový moderný koberec je skvelým spôsobom, ako doplniť interiér miestnosti, urobiť ho dokonalejším a ucelenejším. Takýto prvok dekorácie tiež vytvára v miestnosti špeciálnu teplú a útulnú atmosféru. Pri výbere praktického a zároveň krásneho koberca by sa mali dodržiavať hlavné kritériá: tvar, farba, dizajn a štýl miestnosti.

Hlavné odporúčania pre výber moderného a štýlového koberca

Aby ste sa neprepočítali a nezískali nevkusný kus, ktorý nebude vyzerať veľkolepo, odporúčame využiť rady odborníkov.

1. Typ miestnosti

Veľa závisí od tohto momentu, pretože je lepšie vziať si „útulné“ modely do spálne a do detskej izby môžete použiť svetlé farby. Okrem toho textúra a veľkosť koberca priamo závisí od typu miestnosti. Do obývačky a spálne zvoľte variácie s hustým vlasom, ktoré sa do jedálne a chodby, mierne povedané, veľmi nehodia. Tu stojí za to uprednostniť modely s krátkym vlasom.

2. Zloženie koberca

Toto kritérium nie je o nič menej dôležité ako farba a tvar. Jeho trvanlivosť, praktickosť a bezpečnosť závisia od kvality a úžitkových vlastností výrobku. Prírodné kúsky vyzerajú luxusne, sú veľmi jemné na dotyk. Syntetické modely budú stáť oveľa menej a sú prezentované v rozmanitejšej škále farieb. Najlepšou možnosťou sú zmiešané alebo umelé kompozície.

3. Rozmer

Pomocou malého koberca sa môžete zamerať na tie správne oblasti. Môže to byť miesto v obývacej izbe v blízkosti krbu. Pamätajte, že kompaktné výrobky nie sú vždy vhodné. Ak je koberec položený pod pohovkou alebo posteľou, musí byť širší ako nábytok a vyčnievať zo strán.

4. Tvar

Zameriava pozornosť na samotnú miestnosť, čím vytvára celkové vnímanie celého dizajnu. Pre dekoratívnu funkciu sú vhodné okrúhle alebo oválne varianty, ktoré by mali byť umiestnené v blízkosti okna alebo pohovky alebo v centrálnej časti miestnosti. Na zónovanie miestnosti vyberte štvorcové modely. Môže to byť jeden produkt alebo niekoľko naraz.

5. Zhrnutie

Do spálne a obývačky si kúpte mäkké, huňaté, nadýchané variácie a do jedálne a predsiene si kúpte koberce bez chĺpkov alebo s krátkym vlasom. V našom internetovom obchode si môžete lacno vybrať ideálny model koberca pre váš domov.