Nástenné hodiny: atraktívne štýly pre každý interiér

Nástenné hodiny dnes neplnia ani tak funkčnú, ako skôr dekoratívnu úlohu. Tento prvok interiéru sa stáva nielen dekoráciou, ale aj zdrojom hrdosti a štýlových preferencií majiteľov. Štýlové, originálne a krásne nástenné hodiny v kombinácii s ďalšími dekoratívnymi prvkami vytvárajú v interiéri štylistické koncepčné zameranie.

Štýl interiéru a hodiny - vytvorenie harmónie v jednej položke

Hneď si všimneme, že nielen elitné a drahé modely môžu premeniť miestnosť a stať sa jej vynikajúcim vrcholom. Aj lacné variácie, no vyhotovené v luxusnom prevedení, sa môžu stať „perlou“, ktorú budú obdivovať majitelia domu a hostia.

Pri výbere vhodného modelu z obrovského sortimentu hodiniek je dôležité vziať do úvahy celkový štýl dizajnu miestnosti. Nezabudnite tiež na farebné prevedenie dekoru.

  • Minimalizmus - interiéry v štýle minimalizmu by mali byť doplnené o nástenné alebo stolové hodiny s jednoduchým dizajnom. V tomto prípade nie je vhodné množstvo vzorov a originálnych tvarov, pretože vytvárajú efekt domýšľavosti.
  • Klasický dizajn by sa mal vylepšiť s podlahovými modelmi, hoci v tomto dizajne vyzerajú výhodne aj možnosti stolových alebo nástenných hodín. Klasika je krásna, pretože ju nebudú kaziť predmety zdobené kameňmi alebo rezbami alebo bez špeciálnej dekorácie, ale vyrobené v prísnom, zdržanlivom štýle. Jediná vec, ktorú klasický interiér nebude tolerovať, je prítomnosť ultramoderných tvarov s elektronickými displejmi alebo bez číselníkov. Podobné modely sú navrhnuté pre high-tech štýl a avantgardný dizajn.
  • Hi-tech – dizajnéri vytvárajú originálne modely s nezvyčajnými ciferníkmi a asymetrickými tvarmi.
  • Retro - k tomuto štýlu odporúčame zaobstarať si nevšedné hodiny z bronzu, mramoru alebo striebra. Takéto variácie by mali na prvý pohľad upútať šik dekorom a hladkými tvarmi. Takýto dizajn miestnosti vytvorí špeciálnu ušľachtilú atmosféru.

Náš internetový obchod ponúka široký sortiment hodiniek pre akýkoľvek štýlový dizajn za najvýhodnejšiu a dostupnú cenu.